top of page

Welcome to the jungle


“Gaan we voor de ‘full experience’?” vroeg ik nog aan Mathias toen ik onze reis aan het plannen was.

Ik kreeg carte blanche, dus koos ik – totaal uit onze comfort zone – voor een boomhut in de jungle. Bij het ontvangst lieten we al meteen een eerste ‘goede indruk’ achter. “Welcome to the jungle” zei de lieve vrouw die ons verwelkomde , terwijl wij allebei een meter omhoog sprongen van het verschieten van een voorbij vliegend insect. De toon was gezet: douchen met een gekko in de badkamer, wakker worden van de aapjes die naast de boomhut een nootjesgevecht hielden, … enzovoort. Maar het verbaasde mij hoe snel we dit allemaal naast ons konden neerleggen en gewoon konden genieten van de natuur. Tijdens onze eerste dag in de jungle overtuigde Mathias mij om deel te nemen aan een nachtsafari. Na veel twijfel stemde ik in en trokken we met onze gids Luis de jungle in. Het was wel even verschieten voor Mathias toen hij vernam dat de safari te voet moest gebeuren!

Met ons drietjes stonden we daar dan, in het pikkendonker, met enkel een zaklamp op ons hoofd en muggenspray in de hand, liepen we langs schorpioenen, slangen, apen, tarantula’s, … en waarschijnlijk nog veel meer dieren die we niet konden zien, misschien maar goed ook!
6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page